Matka Trial-pyöräilyn MM kilpailuihin Abu Dhabiin 2022

Eemeli Kanervolle 4. sija Junior 20" luokassa...

Abu Dhabin haastavat olosuhteet ja kilpailuun valmistautuminen

Matka kohti Abu Dhabia

Viimeistely treeni Tampereen trial hallissa tehty yhdessä Niilo Stenvallin kanssa, joka on myös lähdössä kilpailuun. Ajoa tuli yhteensä noin kaksi tuntia ja kaikki sujui suunnitelmien mukaan. Olo oli mahtava ja nyt täyty vain levätä.

Kotiin päästyäni alkoi pyörien ja varusteiden pakkaus. Hyvä iltapala ja ajoissa nukkumaan. Aamulla lähdettiin Helsinkiin, jossa isän täytyi käydä PCR testissä matkaa varten. Minulla oli kaikki rokotukset kunnossa joten en tarvinnut erillistä testiä. Lopulta myös isäni PCR testi osoittautui turhaksi, sillä 2 rokotusta olisi riittänyt lennolle.

20221107_232826

Maanantaina aamu alkoi vastoinkäymisellä. Nukuimme toki yön hyvin, mutta aamupalalle mentäessä se oli jo suljettu. Muistimme, että se olisi ollut auki kymmeneen vaikka oli suljettu jo yhdeksältä. No, saimme onneksemme muutamat sämpylät ja mehua. Sitten vain suuta kohti lentokenttää, josta lento oli lähdössä Dubaihin klo 13:35.

20221107_145038

Lento oli pisin jonka olin koskaan matkustanut. Se kesti noin 7 tuntia ja perille saavuttua kello oli 22:00 joka sisälsi +2 tunnin aikaeron. Matka meni kuitenkin hyvin, leväten ja katsoen elokuvia. Dubaissa haimme vuokra-auton johon pyörälaukkuni mahtui juuri ja juuri. Siitä suuntasimme suoraan hotellille jonka olimme varanneet ensimmäiseksi yöksi lentokentän läheltä. Nälkä oli kova joten söimme viimeiset eväät jotka olivat jäljellä. Aamulla kävimme kaupassa, koska hotelli ei sisältänyt aamupalaa.

Hyvän aamupalan jälkeen teimme suunnitelman ja jatkoimme autolla kohti Abu Dhabia, jonne oli matkaa noin 1,5 tuntia. Uudelle hotellille saavuttua minulle selvisi, että kyseessä oli kilpailijoille tarkoitettu viiden tähden hotelli. Ajoimme autolla oven eteen ja laukkumme kannettiin sisään. Jopa ovivirkailija ajoi automme parkkiin. Sisällä aulassa odotti kansainvälinen tunnelma. Kilpailijoita ja pyöriä näkyi joka puolella. Oli trial- ja BMX pyöriä. BMX pyöräilijöillä oli myös Maailman mestaruus kilpailut samaan aikaan joten tapahtumasta oli tulossa ISO.

Huoneella kasasin pyörät ja lähdimme ulos ajamaan. Ajo tuntui aluksi kankealta lähes kolmen pitkän matkustuspäivän jälkeen. Kiertelimme muiden kuskien kanssa ympäri kaupunkia etsien sopivia esteitä ajamiseen. Yksi kumikin puhkesi, muuta lopulta löytyi ajettavaa yhdestä lähistön skeittiparkista.

IMG-20221108-WA0002

Keskiviikko 9.11.2022

Hyvin nukutun yön jälkeen aamulla kevyt aamutreeni noin 30 minuuttia ennen aamupalaa. Tämän jälkeen alkoikin kisaohjelman noudattaminen jossa oli ensimmäiselle päivälle jaksoihin tutustumista kävellen klo 9-11. Päivällä ajotreeni ja illalla Maajoukkue kisa sekä kilpailun avajaiset. Suomesta oli mukana vain minä ja Niilo joten emme saaneet riittävästi osallistuja "maakisaan". Olimme siis yleisössä ja katsoimme miten muut suoriutuivat kisasta. Sitten porukalla syömään ja hotellille.

20221111_085603

Semifinaali To 10.11.2022

Tästä se sitten alkaa, ensimmäinen kilpailupäivä. Kisani oli klo 13 joten suunnittelin päivän näin:

Herätys 7:00

Aamutreeni 30 min 7:15-7:45

Aamupala 8:00-8:30

Pyörän ja varusteiden last check 8:30-9:00

Kisapaikalle lämmittelemään 9:15-10:15

Jaksojen katsominen vielä kertaalleen 10:30-11:30

Lämmittely ennen kisaa 11:45-12:45

Kisa 13:00-15:30

Ensimmäinen kierros

Kisani alkoi vahvasti heti ensimmäisellä jaksolla kun ajoin lähes täydet 50 pistettä. Aika loppui ja lensin tangon yli juuri ennen maalia. Toisella jaksolla epäonni osui kohdalleni. Kaksi ensimmäistä porttia menivät hyvin kunnes takarengas puhkesi. Taistelin kuitenkin eteenpäin tyhjällä renkaalla mutta viides este pysäytti kokonaan. Lopulta sain kyseiseltä jaksolta 40 pistettä.

Takarengas lähti vaihtoon ja otin varapyörän alle. Tuntuma ei ollut sama, mutta ajoin pyörällä haastavan vesijakson niin kuin olin etukäteen suunnitellut. Se oli vaikea, mutta sain ajettua ensimmäiset kolme porttia joten korttiin leimattiin tulos 30p.

Isäni oli edelleen korjaamassa puhjennutta rengasta ja lisäksi ketjunkiristimen jousi oli mennyt poikki jonka vaihtaminen kestäisi vielä jonkin aikaa, joten päätin lähteä varapyörällä seuraavalle jaksolle. Tuntuma oli jo parempi, mutta Abu Dhabin kuumuus 35 astetta alkoi heikottaa. Sain seuraavilta kahdelta jaksolta molemmilta 30p ja näin ensimmäinen kierros oli ajettu. Sain kierrokselta yhteensä 180 pistettä ja kuuluttajan mukaan oli tuloksissa viidentenä. Takana oli epäonnistunut kierros ja olin silti finaalipaikassa kiinni. Taistelutahtoni vain kasvoi seuraavalle kierrokselle.

Toinen kierros

Kuumuus tuntui entistä pahemmalta ja hengittäminen tuntui vaikealta joka jakson jälkeen. Kierros oli tasainen, mutta viimeisellä vesijaksolla horjahdin kolmannella portilla ja sain vain 20 pistettä. Yhteensä tältä kierrokselta sain 190p ja olin edelleen kiinni finaali paikassa.

Kolmas kierros

Viimeisen kierroksen aloitin samalta vesijaksolta jolla olin aikaisemmin horjahtanut. Halusin nyt onnistua ja sain jaksolta 30p. Nyt oli onnistunut fiilis ja lähdin seuraavalle jaksolle. Aloin vähitellen tottua kuumuuteen tai adrenaliini oli vain niin korkealla, etten edes huomannut sitä enää. Viimeiset neljä jaksoa onnistuivat suunnitelmieni mukaan täydellisesti; 60p, 50p, 40p ja 50p. Yhteensä viimeinen kierros oli paras pisteillä 230.

Finaalipaikka oli varma ja semifinaali tulokseni oli 5. sija pisteillä 600. Finaaliin pääsi lisäkseni viisi muuta:

  1. Niilo Stenvall 700p
  2. Marti Yelamos 650p
  3. Nil Benitez 640p
  4. Robin Berchiatti 630p
  5. Eemeli Kanervo 600p
  6. Kotaro Yokota 560p

 

Juttu jatkuu Semifinaalista otettujen kuvien jälkeen...

070-DSC_7732
021-DSC_5721
041-DSC_5778

Finaali La 12.11.2022

Perjantaina tein vain yhden kevyen treenin ja lisäksi kävin katsomassa miesten semifinaalia. Muuten päivä meni levätessä ja uidessa hotellin altaalla.

Tätä päivää olin odottanut pitkään. Ensimmäistä kertaa MM finaalissa. Lisäksi hienon siitä teki, että mukana olivat molemmat kilpailuun osallistuneet Suomalaiset. Aamun ohjelma oli lähes samanlainen kuin torstain semifinaalia varten, mutta kilpailu oli jo klo 11. Täytyi siis herätä aiemmin, jotta ehdin tehdä aamutreenin.

Kun pääsimme aamulla katsomaan ensimmäistä kertaa finaalijaksoja en voinut uskoa, että ne olivat kuin tehty minulle. Esteet olivat teknisiä, eikä niinkään korkeita. Motivaationi kasvoi entisestään. Lämmittely kulki ja olin valmiina kisaan.

001-DSC_8007

Kaikki kuusi finalistia lavalla valmiina lähtöön. Kilpailusta tulisi näin helpoilla jaksoilla tosi tiukka eikä virheisiin olisi yhtään varaa.

Aloitin finaalin täydellisesti suunnitelmien mukaan. Ensimmäiseltä jaksolta 50p, koska yksi este vaati "taktisen jalan".

Toinen jakso oli lähes täydellinen. Viimeinen droppi ennen maalia ja jalkani lipsahtaa maahan, korttiin toiset 50p.

Kolmas jakso meni myös lähes suunnitelmien mukaan. Jaksolla oli yksi iso hyppyri johon ennakoin vauhdinoton väärin ja ajoin liian kovaa. Minun oli pakko ottaa esteen päällä jalka etten lentänyt siitä yli. Tältä jaksolta sain vain 30p mutta olin kiinni 2. sijassa yhdessä Nil Benitezin kanssa.

Neljäs jakso alkoi huonosti. Menetin paljon aikaa ensimmäisellä portilla. Tiesin, ettei kahden minuutin aika riitä viimeiselle portille asti ja sain lopulta 50p.

Viimeinen vesijakso alkoi hyvin, mutta horjahdin kolmannella portilla ja jouduin ottamaan jalan. Sain kuitenkin jatkettua vielä neljännen portin onnistuneesti joten sain 30p.

Yhteensä sain finaalissa 210p jolla olin tasapisteillä Niilon ja Japanilaisen Kotaron kanssa. Niilo oli kolmas, koska hänellä oli enemmän täyden 60p jaksoja. Minä olin neljäs ja Kotaro viides.

Sijoitus oli pettymys, mutta tiesin, että finaalista tulisi tiukka.

 

Iso kiitos kaikille, jotka ovat olleet mukana tukemassa matkaani ja harjoituksia kaudella 2022. Ilman teitä en olisi pystynyt tähän. Toivottavasti jatkamme yhteistyötä vielä tulevallakin kaudella.

Voit ottaa yhteyttä ja tiedustella lisää:

p. 045 801 5074

eemeli.kanervo@fillaritrial.com